jueves

2009-2014 DZINE's WORKS & PAINTING

Com hem esmentat en l’etiqueta 2004-2009 Works of Collection l’artista de Chicago Dzine, Carlo Rodon, 1970, ens apropa a aquest art post – pop tot evocant una estètica Kitsch.


Les obres adquirides composen una juxtaposició entre barroc i minimalisme.
Dins aquesta peça observem tota una iconografia estètica pop, però ara mitjançant l’abstracció, com dèiem ja no hi ha la iconografia dels bens de consum com molt bé havia codificat Warhol; el Dzine ens apropa més a una estètica Kitsch i ho fa transformant els bens de consum amb colors i formes abstractes. En aquesta peça introdueix purpurina daurada i mitjançant una plastificació dóna una brillantor estètica que emmiralla perfectament a la societat actual, a vegades banal i amb comportaments exclusivament superficials.


















El seu art, amb els colors, formes, textures, i en les escultures incorporant so, es fonen en un fenomen modern que revela una barreja vibrant d’art del carrer, d'un pop – art, i un estil basat amb l’americà d’origen mexicà, anomenat: “Lowrider”. Dzine, ha sigut capaç de mantenir la semàntica d’aquest gènere i fer-lo evolucionar.
Creiem que les obres del Dzine esdevenen conceptualment potents i afegeix l’estètica com a requisit indispensable per reforçar el seu discurs. És un artista que a través del seu art ens ajuda a reforçar el projecte que ens porta a terme.