jueves

DANIEL AND GEO FUCHS & SKULL

Daniel & Geo Fuchs treballen la fotografia per sèries. Obsessionats pel fet de col·leccionar,d’arxivar, de documentar la majoria dels seus subjectes són objecte de col·leccions ( de ninos,d’ulls de gent famosa, de natures mortes,etc ) o de memòria.Per cada projecte els artistes segueixen el mateix procediment estricte enfocant el subjecte d’una manera perspectiva. El resultat son unes fotografies d’una fermesa i d’una franquesa excepcional. Fotografies analògiques de factura impecable que són realçades amb marcs de resina blanca o de fusta de faig, donant un efecte o de caixa de llum o de caixa de pandora.Edicions limitades de quatres exemplars que proporcionen el treball d’aquesta parella que pica l’ullet a la fotografia tradicional sense deixar de costat la contemporaneïtat.Incorporant aquesta parella d’artistes ens reafirmem en la idea que fèiem referència a l’inici sobre criteris que articulen la col·lecció.











Un criteri a l’hora d’escollir una peça d’art és que el mitjà sigui part integral de l’obra, alhora que ens qüestionem si el mitjà utilitzat és indispensable pel seu propòsit. Aquesta peça n'és un clar exponent i ens ens reforça aquest concepte.                               


Els fotògrafs deixen que sigui el propi plàstic, brillant i colorista, que parli per si mateix del poder vanalitzador i uniformitzant que el consum exerceix sobre la diferència. Els Toys, simplement per existir, constaten aquesta realitat de la nostre societat en transformació.