miércoles

VIRGINIE BARRÉ & DRAWING

La seva obra es situa entre la ficció i la realitat, entre el somni i el despertar té una evident influència del cinema i el còmic de sèrie negra. Del cinema molta influència de pel·lícules d’ Alfred Hitchcock i els germans Cohen, fins Stanley Kubrick. Virginié intenta convertir aquest món fictici en realitat, en allò que es pot tocar amb la mà, plantejant una escena del crim on sigui l’espectador qui es senti envoltat i pugui convertir-se en detectiu improvisat,proposant les hipòtesis de mòbils més originals.

També intenta abraçar la simbolització de la por i de la mort, seguint explorant les ruptures d’escales i d’espai físic i realçant els contrastos estètics i culturals. El resultat de les seves exposicions és una combinació de claredat i estranyesa bastant inquietants en quant als seu qüestionament de la tradició racionalista continental que va contribuir la seva pròpia imatge sobre les cultures no occidentals. Proposa estranyes i violentes representacions de la inèrcia del cos abandonat, evocacions de la mort i del crim.

Ella mateixa és defineix com “ una india Piegan (...) actuant amb orgull i atreviment” desenvolupa subtilment una pràctica artística irreverent i impertinent de l’art i la seva història, encara que de manera conscient i controlada, convida a penetrar i a moure’ns dins la seva intimitat conceptual, dins del seu món recreatiu i imaginari. Les obres de Virgine Barré, no conten històries sinó que les contenen.