jueves

BERNAT DAVIU & GUERRER

Els dos artistes següents els classifiquem d’emergents, un concepte que agrupa diferents definicions, joventut, novetat, i d’altres. Etimològicament, que neix d’un altre cosa; en l’art sempre es veu alguna influència pictòrica d’èpoques anteriors. És habitual que lo nou, per ser nou, s’uneixi a lo jove, i alhora a una rebeldia, a trencar amb la temàtica i tècnica anterior, encara que avui dia la cultura més jove no representa una rebeldia contra el que ja està establert, sinó més bé una successió interrompuda de canvis. L’anomenem art invisible ja que encara no ha entrat en els circuits més convencionals i institucionals d’art, museus, fundacions, inclòs el propi mercat artístic.
Estructurar una col·lecció ens ha comportat assumir alguns compromisos amb el món de l’art. Són escenaris lògics que en qualsevol implicació d’un projecte s'esdevindria de la mateixa manera, el grau d’implicació és fonamental perquè el projecte agafi una solidesa que pugui esdevenir en un treball ben fet. Qualsevol projecte amb aquesta magnitud de peces té un cost econòmic important, per això la nostra obligació és que el resultat sigui coherent dins un àmbit intel·lectualment potent. No cerquem omplir parets, tampoc fer cap tesis sobre l’art contemporani, però es pot, i s’ha de trobar, un punt entremig on el recull que fem sigui coherent amb ell mateix.
L’artista ens fa veure que des del punt de vista estètic, la senzillesa juga un paper molt important en la primera sensació que creen els seus quadres. D’alguna manera, però, la força de les seves pintures està en aquest aparent, però intencionada senzillesa, ja que aquesta és només un vestit que amaga un procés interpretatiu més complex. La senzillesa doncs, fa que, en certa manera l’espectador centri la seva percepció en els aspectes més primaris, la forma, el color, la textura, un composició,etc.. I així abandoni interpretacions més ornamentals.